Скуштувати страви, приготовані на відкритому вогнищі, насолодитись народною музикою та оглянути справжню бойову зброю та техніку мали змогу вінничани. У місті відбувся Другий фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича.
За словами організаторів, локацію у цьому році дещо збільшили, оскільки взяти участь у фестивалі зголосилось в півтора рази більше учасників. Різні смаколики просто неба готували як професійні кухарі, так і кухаріаматори, серед яких військові та рятувальники, студенти та домогосподарки. Козацьку кашу, борщ, плов, пиріжки та тістечка – приготовані наїдки смакували усі охочі. Однією з найоригінальніших страв стали вареники з шоколадного тіста з вишнею. Ціна — символічна — всього 10 гривень.
Волонтери продавали талони, які потім можна було обміняти на їжу. Окрім страв, приготовлених просто неба, гостям заходу презентували виставку зброї та військової техніки, яка побувала на Сході країни. Також відвідувачі мали змогу взяти участь у майстеркласах з рукопашного бою та надання першої медичної допомоги. У рамках фестивалю відбувся показ мод у стилі “мілітарі”, а також благодійний аукціон, кошти з якого підуть на потреби військових.